VRSTE ZELENIH ZIDOVA OD MAHOVINE

JUNGLE

JUNGLE ZELENI ZID 


1SENZACIONALNO. PRIRODNO. DINAMIČNO.

JUNGLE ZELENI ZIDOVI

’JUNGLE’ zeleni zid idealan je za enterijere gde je potrebno stvoriti potpuno prirodno okruženje, sa dosta volumena i dinamike. Za enterijere u kojima se želi postići senzacionalizam. U pitanju su zeleni zidovi od mahovine, u kombinaciji više vrsta stabilizovanih mahovina sa stabilizovanim listovima i / ili cvetovima. Odličan su izbor za kombinovanje sa svedenim nameštajem, smirenim bojama enterijera, betonom, staklom, drvetom, metalom, ciglom. Može se koristiti za vertikalno ozelenjavanje, ali i za 3D zelene slike u ramovima.

SAZNAJ VIŠE: JUNGLE ZELENI ZID
FUSION

FUSION ZELENI ZID 


2AKCENAT. VOLUMEN. FUZIJA.

FUSION ZELENI ZIDOVI

‘FUSION’ zeleni zidovi od mahovine predstavljaju pravu simfoniju različitih nijansi zelene boje, daju dinamiku svakom enterijeru, a zadržavaju svedenost i eleganciju. Primenljivi su u gotovo svakom enterijeru, estetski su u skladu sa mnogim stilovima u arhitekturi i dizajnu enterijera. Savršena opcija za akcentovanje određene površine u prostoru, a u kombinaciji sa dekorativnom rasvetom još više dolaze do izražaja prelazi iz mirnijih delova sa ravnom mahovinom u delove gde su postavljene mahovine sa jačim volumenom (Provansa, Polarna, Irvasova).

SAZNAJ VIŠE: FUSION ZELENI ZID
PROVANSA

PROVANSA ZELENI ZID 


3EKSKLUZIVNO. SOFISTICIRANO. UMIRUJUĆE.

PROVANSA ZELENI ZIDOVI

Provansa mahovina je tamno zelene boje sa blago prošaranim zelenim ‘pramenovima’, jastučastog oblika zbog kojih se koristi za postizanje 3D efekta. Zahvaljujući umirujućem i prirodnom izgledu, savršena je za ‘mirne’ prostorije poput kancelarija, ordinacija, prostorija za odmor, spa & wellness.

Jedna od dosta korišćenih vrsta za ekskulzivne i sofisticirane ambijente. Zidovi od Provansa mahovine stvaraju potpuno prirodnu atmosferu, a idealna je i za kombinovane instalacije u sastavu sa drugim vrstama mahovina i listovima / cvetovima.

SAZNAJ VIŠE: PROVANSA ZELENI ZID
POLARNI

POLARNI ZELENI ZID 


4RELJEFNO. ELEGANTNO. AKCENTOVANO.

POLARNI ZELENI ZIDOVI

Zidovi od polarne mahovine pravi su izbor za ozelenjavanje enterijera kod kojih se želi postići reljefast izgled prirodnog karaktera. Oblikuje prostirke od finih zelenih ‘jastučića’ reljefastog oblika. Idealni su za podizanje estetske vrednosti prostora i stvaranje potpuno prirodnog okruženja trodimenzionalnog karaktera.

SAZNAJ VIŠE: POLARNI ZELENI ZID
FLUSH

FLUSH ZELENI ZID 


5DISKRETNO. MIRNO. JEDNOSTAVNO.

FLUSH ZELENI ZIDOVI

Flush zeleni zidovi od ravne mahovine pravi su izbor za ozelenjavanje enterijera od kojih se želi zadržati diskretnost a povećati prirodnost materijala. Ravna mahovina može se koristiti kako za monolitne zidove izrađene samo od ravne mahovine, tako i za podlogu u kombinaciji sa drugim vrstama mahovine.

SAZNAJ VIŠE: FLUSH ZELENI ZID
IRVAS

IRVASOV ZELENI ZID 


6MINIMALIZAM. ELEGANCIJA. TEKSTURA.

IRVAS ZELENI ZIDOVI

Zidovi od irvasove mahovine pravi su izbor za ozelenjavanje enterijera, kod kojih je prioritet postići eleganciju prostora i komfor. Zbog svoje finoće i izuzetnih karakteristika odličan je izbor za izradu zida elegantnog monolitnog izgleda i savršene mekoće. Jedinstvene teksture i oblika daje sofisticiranu dimenziju enterijeru.

SAZNAJ VIŠE: IRVAS ZELENI ZID

FAQ / ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Da li je potrebna bilo kakva vrsta održavanja Moss.Indoors zelenih zidova?

Ne. Naši proizvodi su samoodrživi, i ne zahtevaju nikakvu vrstu nege niti održavanja. Više o benefitima, kao i ograničenjima za postavku stabilizovanog zelenog zida možete pogledati na stranici: Prednosti i Ograničenja.

Da li su prirodne ili veštačke biljke koje koristite za zelene zidove?

Sve biljke su isključivo prirodne. Zbog procesa mumifikacije (stabilizacije) kroz koje prolaze, zadržavaju svoj izgled i ne zahtevaju nikakvo održavanje. Ovim procesom se menja struktura tkiva biljke, a ne izgled.

Koliko traju Moss.Indoors stabilizovani zeleni zidovi?

Trajnost naših instalacija je i do 10 godina, u prostorijama sa optimalnim uslovima. Detaljnije o ovoj temi pročitajte na stranici: Zašto investirati?

Koja je cena stabilizovanih zelenih zidova?

Na cenu zelenog zida utiče nekoliko faktora, a osnovni faktori su vrste mahovina ili drugih biljaka koje se koriste za izradu zida, kompleksnost izrade i količina (kvadratura). S obzirom da svakom projektu pristupamo sa mnogo pažnje, formiramo uvek preciznu ponudu u  odnosu na projekat. Kada su cene u pitanju, jedna od naših vrednosti u poslovanju je najbolji odnos cene i kvaliteta koji možemo da ponudimo klijentima.

Da li zeleni zidovi izgledaju kao na fotografijama?

Na ovo pitanje su najbolje odgovorili naši dosadašnji klijenti: Izgledaju još bolje uživo!