moss indoors

MOSS.INDOORS JE TIM ENTUZIJASTA, PEJZAŽNIH ARHITEKATA I DIZAJNERA, ORIJENTISANIH NA PRIRODU, DIZAJN I TEHNOLOGIJU. KROZ OZELENJVANJE ENTERIJERA STVARAMO INTERAKCIJU KORISNIKA SA PRIRODOM, ZADOVOLJAVAJUĆI VISOKE ESTETSKE I EKOLOŠKE KRITERIJUME.

MOSS.INDOORS ZELENI ZIDOVI

O BRENDU I KONCEPTU

 

Moss.Indoors brend nastao je 2018.godine kao kristalizacija prethodnih višegodišnjih iskustava i usavršavanja u oblasti vertikalnog ozelenjavanja. Ispitujući različite tehnologije i siteme, od živih zelenih zidova, vertikalnih bašti do zelenih zidova od stabilizovanih mahovina, uspeli smo da selektujemo najkvalitetnije i ponudimo svojim klijentima zelene zidove koji su uvek sveži i zeleni, koji ne zahtevaju nikakvo održavanje, a traju godinama.

Ponosno možemo da istaknemo da je Moss.Indoors prvi brend na domaćem tržištu koji je ponudio koncept ozelenjavanja zidova stabilizovanim mahovinama sa strogim fokusom na samo ovu vrstu zelenih zidova, nudeći proizvode od najkvalitetnijih materijala i stručno izrađene. I dan danas naš fokus je isključivo na zelenim zidovima od mahovine, što rezultira ponudom izuzetno kvalitetnih i pouzdanih proizvoda. Upravo taj fokus iznedrio je niz kreativnih, unikatnih, sofisticiranih rešenja koja su postavila standard na domaćem tržištu. Moss.Indoors zeleni zidovi su kreacije koje danas čine mnoge enterijere i stvaraju glavne akcente, fokalne tačke u prostoru, koja nikoga ne ostavaljaju ravnodušnim.

Koncept kojim se vodimo je da stvaramo unikatne, stilizovane, custom design zelene zidove i zelene instalacije, čiji kompletni proces izrade čini ručni rad. Profesionalizam je naš jedini pritup. Za svaki zeleni zid / zelenu instalaciju proces izrade započinje, kreira i postavlja naš tim pejzažnih arhitekata i dizajnera, koji dalje nastavljaju umešne ruke našeg proizvodnog tima. Mi stvaramo pažljivo, nežno i postupno (slow production concept), posvećeno, sa puno ljubavi prema procesu i krajnjem proizvodu, sa posebnim osvrtom na lepoj emociji koju je svaki naš klijent osetio.

 

KARAKTERISTIKE MOSS.INDOORS ZELENIH ZIDOVA

MOSS.INDOORS ZELENI ZIDOVI PREDSTAVLJAJU UNIKATNE VISOKOKVALITETNE RUČNO IZRAĐENE PROIZVODE, OD BILJAKA KVALITETA PRVE KLASE EU PREFERENCIJALNOG POREKLA.

 

Moss.Indoors zeleni zidovi kreirani su od prirodnih stablizovanih mahovina / listova / cvetova, koji predstavljaju inovativan način ozelenjavanja enterijera u savremenoj arhitekturi.  U sve prisutnijem biofiličkom dizajnu, upotreba stabilizovanih mahovina i biljaka našla je široku primenu, posebno u vidu zelenih zidova. Zeleni zidovi su sve traženiji elementi u modernim enterijerima, kako u privatnim, tako i u poslovnim prostorima.

Za upotrebu prirodne mahovine / listova / cvetova u enterijerima, na takav način da im nije potrebna voda, zemljište i sunčeva svetlost za opstanak, održavanje, ove biljne vrste prolaze kroz delikatan proces konzervacije i prezervacije. Tokom ovog procesa biljni sok se zamenjuje jedinjenjem čiji su glavni sastojci glicerin i voda, koji omogućavaju biljci da dugo vremena zadrži isti izgled kao sveža biljka. Prirodne biljke koje su prošle kroz proces stabilizacije predstavljaju pametan izbor za enterijere. Dugotrajnost stabilizovanih mahovina je i do 7 (10) godina, ukoliko su ispunjeni optimalni uslovi. Dugotrajnost listova i cvetova je relativnija, od 2 do 6 godina u optimalnim uslovima (u potpuno zaštićenim i izolovanim uslovima i do 35 godina). Stabilizovane biljke ne rastu, ne menjaju boju ni oblik. Ove karakteristike pružaju niz mogućnosti za njenu upotrebu u enterijerima. Upravo zbog takvih karakteristika, predstavljaju samoodržive prirodne zelene zidove / zelene instalacije.

DIZAJN I RUČNA IZRADA VISOKOKVALITETNIH INSTALACIJA ZA ENTERIJERE OD PRIRODNIH STABILIZOVANIH MAHOVINA I STBILIZOVANIH BILJAKA.

MossIndoors instalacije uključuju elemente od mahovine i delova biljaka koji su dizajnirani za različite delove enterijera kao što su zeleni zidovi, dekoracije za plafone, nameštaj, 3d slike.

Ako istinski volite prirodu, pronaćićete lepotu svuda.
Vincent Van Gogh