ZELENO. KREATIVNO. EKOLOŠKI.

FUSION ZELENI ZIDOVI 

FUSION ZELENI ZIDOVI - AKCENAT. VOLUMEN. FUZIJA.

KOMBINOVANE MAHOVINE ZA AKCENAT U PROSTORU – FUSION ZELENI ZID

’FUSION’ zeleni zid predstavlja kombinaciju stabilizovanih mahovina, a odnosi se na trostruko kombinovanje polarne i Provansa mahovine na podlozi od ravne mahovine. Kombinovanje može biti i dvostruko, a dizajn gotovo bez ograničenja. ‘FUSION’ predstavlja pravu simfoniju različitih nijansi zelene boje, daje dinamiku svakom enterijeru, a zadržava svedenost i eleganciju.

’FUSION’ zeleni zid je primenljiv u gotovo svakom enterijeru, estetski je u skladu sa mnogim stilovima u arhitekturi i dizajnu enterijera. Savršena opcija za akcentovanje određene površine u prostoru, a u kombinaciji sa dekorativnom rasvetom još više dolaze do izražaja prelazi iz mirnijih delova sa ravnom mahovinom u delove gde su postavljene mahovine sa jačim volumenom (Provansa, polarna).

Za opstanak zelenih zidova / zelenih instalacija od stabilizovanih mahovina nije potrebna sunčena svetlost, zemljište, navodnjavanje, orezivanje. Zbog prethodnog procesa stabilizacije (konzervacije i prezervacije) kroz koji prolazi, koristi se za izradu samoodrživih zelenih zidova. Ukoliko nisu idealni uslovi u pogledu vlažnosti vazduha u prostoriji, ovlaživači vazduha mogu pomoći u popravljanju mikroklime prostorije, a pozitivno će uticati na održavanje povoljnih uslova za mahovinu.

Više o karakteristikama stabilizovanih biljaka, prednostima i ograničenjima možete pročitati na stranici PREDNOSTI I OGRANIČENJA.

INSPIRACIJA

ELEMENTI ZA DIZAJN

‘FUSION’ zeleni zidovi se odnose na kombinaciju stabilizovanih mahovina. Kao podloga se uglavnom koristi ravna mahovina kombinovana sa polarnom i/ili Provansa mahovinom.

Možete izabrati  sami kombinaciju, a možete nas i kontaktirati za stručno mišljenje ili savete dizajnera i predloge kompozicija.

Ove vrste usluga su besplatne jer nam je zajednički cilj kvalitetan i estetski savršen krajnji proizvod.

mahovine kompozcija
ZAPOČNITE VAŠ PROJEKAT VEĆ DANAS.
KONTAKT