ZELENO. KREATIVNO. EKOLOŠKI.

FUSION ZELENI ZIDOVI 

FUSION ZELENI ZIDOVI - AKCENAT. VOLUMEN. FUZIJA.

KOMBINOVANE MAHOVINE ZA AKCENAT U PROSTORU – FUSION ZELENI ZIDOVI

’FUSION’ zeleni zidovi predstavljaju kombinaciju stabilizovanih mahovina. Odnose se na kombinovanje više različitih vrsta mahovina, a dizajn gotovo bez ograničenja. ‘FUSION’ predstavlja pravu simfoniju različitih nijansi zelene boje, daje dinamiku svakom enterijeru, a zadržava svedenost i eleganciju.

’FUSION’ zeleni zidovi su primenljivi u gotovo svakom enterijeru, estetski je u skladu sa mnogim stilovima u arhitekturi i dizajnu enterijera. Savršena opcija za akcentovanje određene površine u prostoru, a u kombinaciji sa dekorativnom rasvetom još više dolaze do izražaja prelazi iz mirnijih delova sa Ravnom mahovinom u delove gde su postavljene mahovine sa jačim volumenom (Provansa, Polarna).

Nijanse zelenih boja na Fusion zelenim zidovima mogu stvoriti lep i harmoničan dizajn, koji stvara osećaj kao da smo uzeli parče reljefa iz prirode i preneli ga u enterijer. Fusion zeleni zidovi kreiraju se različitim nijansama zelene, kako bi se dodala dubina i vizuelni interes prostoru. Kada biramo nijanse zelene boje, uzimamo u obzir ukupnu paletu boja sobe. Hladnije zelene nijanse  stvaraju umirujuću atmosferu, dok toplije zelene nijanse stvoraju ugodnu, privlačnu i energičnu atmosferu.

Za opstanak zelenih zidova / zelenih instalacija od stabilizovanih mahovina nije potrebna sunčena svetlost, zemljište, navodnjavanje, orezivanje. Zbog prethodnog procesa stabilizacije (konzervacije i prezervacije) kroz koji prolazi, koristi se za izradu samoodrživih zelenih zidova. Ukoliko nisu idealni uslovi u pogledu vlažnosti vazduha u prostoriji, ovlaživači vazduha mogu pomoći u popravljanju mikroklime prostorije, a pozitivno će uticati na održavanje povoljnih uslova za mahovinu.

Više o karakteristikama stabilizovanih biljaka, prednostima i ograničenjima možete pročitati na stranici PREDNOSTI I OGRANIČENJA.

INSPIRACIJA ZA FUSION ZELENE ZIDOVE

ELEMENTI ZA DIZAJN FUSION ZELENIH ZIDOVA

‘FUSION’ zeleni zidovi se odnose na kombinaciju stabilizovanih mahovina. Kao podloga se uglavnom koriste ravnije vrste mahovina kombinovane sa Polarnom, Provansom  i/ili Irvasovom mahovinom. Da bi se stvorili Fusion zeleni zidovi, prvi korak u procesu je odabir različitih vrsta mahovine, pri čemu izuzetno posvećujemo pažnju odabiru nijansi, tekstura i oblika.  Fusion zeleni zidovi su sasvim sigurno jedinstven dodatak svakom enterijeru, pružajući i estetske i funkcionalne prednosti. Bilo da se koriste u stambenom ili poslovnom okruženju, ovi zidovi mogu stvoriti istovremeno prirodnu dinamiku i umirujuću atmosferu, koja poziva na dobru energiju i opuštanje.

Možete izabrati  sami kombinaciju, a možete nas i kontaktirati za stručno mišljenje ili savete dizajnera i predloge kompozicija.

Ove vrste usluga su besplatne jer nam je zajednički cilj kvalitetan i estetski savršen krajnji proizvod.

mahovine kompozcija
ZAPOČNITE VAŠ PROJEKAT VEĆ DANAS.
KONTAKT