ZELENO. KREATIVNO. EKOLOŠKI.

JUNGLE ZELENI ZIDOVI

ZELENA ATRAKCIJA I DOMINACIJA PRIRODE

JUNGLE ZELENI ZIDOVI – SENZACIONALNO. PRIRODNO. DINAMIČNO.

Junngle zeleni zidovi idealni su za enterijere gde je potrebno stvoriti potpuno prirodno okruženje, sa dosta volumena i dinamike, a koje ne zahteva nikakvo održavanje.  Za enterijere u kojima se želi postići senzacionalizam. Odličan je izbor za kombinovanje sa svedenim nameštajem, smirenim bojama enterijera, betonom, staklom, drvetom, metalom, ciglom. Može se koristiti za vertikalno ozelenjavanje na zidovima, ali i za 3D zelene slike u ramovima.

 

‘DŽANGL MANIA’ poprimilia je oblike prave manije u biofiličkom dizajnu enterijera. Razlozi su brojni, a jedan je siguran – enterijerima daje potpuno prirodno okruženje, senzaciju i dinamiku.

Dizajnerske mogućnosti su ogromne. Kombinovanje raznih vrsta Ravne mahovine, Polarne mahovine, Provansa mahovine, stabilizovanih listova i cvetova, ili čak drugih vrsta elemenata poput dekorativnih grančica, kamena, pruža niz mogućnosti i svaki zeleni zid čini unikatnim. Za ljubitelje prirode, ‘JUNGLE’ zeleni zidovi su odličan izbor.

Kao veliku prednost možemo istaći listove i cvetove koji su takođe stabilizovani, kao i sama mahovina, što znači da ne menjaju boju ni oblik, ne rastu, ne orezuju se, ne zalivaju. Jednom rečju, samoodrživi su a prirodni. Iz tog razloga, možemo reći da predstavljaju pravu ‘JUNGLE’ maniju u biofiličkom dizajnu.

Za opstanak zelenih zidova / zelenih instalacija od stabilizovanih mahovina, stabilizovanih listova, stabilizovanih cvetova, nije potrebna sunčena svetlost, zemljište, navodnjavanje, orezivanje. Zbog prethodnog procesa stabilizacije (konzervacije i prezervacije) kroz koji prolazi, koristi se za izradu samoodrživih zelenih zidova. Ukoliko nisu idealni uslovi u pogledu vlažnosti vazduha u prostoriji, ovlaživači vazduha mogu pomoći u popravljanju mikroklime prostorije, a pozitivno će uticati na održavanje povoljnih uslova za mahovinu.

Više o karakteristikama stabilizovanih biljaka, prednostima i ograničenjima možete pročitati na stranici PREDNOSTI I OGRANIČENJA.

KREIRAJ SVOJU ZELENU SENZACIJU

U nastavku pronađi inspiraciju i izaberi elemente za dizajn ‘JUNGLE’ zelenog zida.

zeleni-zid-jungle

INSPIRACIJA

ELEMENTI ZA DIZAJN

‘JUNGLE’ zeleni zidovi se odnose na kombinaciju stabilizovanih listova i/ili cvetova na podlogama od mahovine. Kao podloga se uglavnom koristi ravna mahovina kombinovana sa polarnom i/ili Provansa mahovinom.

Gustina listova i/ili cvetova može biti različita, u zavisnosti od toga koji stil želite.

Možete izabrati  sami kombinaciju, a možete nas i kontaktirati za stručno mišljenje ili savete dizajnera i predloge kompozicija.

Ove vrste usluga su besplatne jer nam je zajednički cilj kvalitetan i estetski savršen krajnji proizvod.

mahovine kompozcija
ZAPOČNITE VAŠ PROJEKAT VEĆ DANAS.
KONTAKT