moss indoors

Provansa zeleni zidovi

Ekskluzivno. Sofisticirano. Umirujuće.

Sofisticiranost nežnih zelenih nijansi . 

Za ekskluzivne i sofiticirane enterijere. Zidovi od Provansa mahovine stvaraju prirodnu atmosferu i blage reljefe.

Upoznaj se sa provansa zelenim zidom

Zašto Provansa zeleni zidovi?

Provansa zeleni zidovi bude sva čula – osetite i dodirnite Provansu u Vašem enterijeru. Provansa mahovina, iz familije Leucobryacae, blagog jastučastog oblika, raste u šumama Francuske na kiselim zemljištima. Zbog svoje ‘čupave’ teksture, izuzetno je sofisticirana i mekana na dodir. U osnovi je tamno zelene boje sa blago prošaranim zelenim ‘pramenovima’, idealna za naturalistički ali sveden izgled zelenog zida.

Zahvaljujući umirujućem i prirodnom izgledu, Provansa zeleni zidovi savršeni su za mirne prostorije poput kancelarija, ordinacija, prostorija za odmor, spa & wellness. Prirodne nepravilnosti Provansa mahovine koje je joj daju posebnu draž, učiniće svaki zeleni zid takvim kao da smo ga preneli direktno iz prirode u enterijer. Svojim nijansama zelene boje u svakom pramenu daje neverovatne prelaze, što je čini posebno interesantnom.


Izuzetno je rezistentna na promene vlažnosti vazduha, čime spada u kategoriju otpornijih mahovina. Idealna za kombinovanje sa drugim vrstama mahovina, ali i samostalno. Pored Irvasove mahovine, sjajna vrsta za samostalno korišćenje u monolitnim kompozicijama, kada stvara sveden izgled zida ali sa dinamikom prelaza volumena. Može se koristiti za vertikalno ozelenjavanje na zidovima, dekoraciju nameštaja, ozelenjanjavanje plafona, u vidu zelenih slika u ramovima.

Šta čini provansa zeleni zid?

Karakteristike Provansa zelenih zidova

Tamnije zelene boje sa nijansiranim pramenovima

Blagog jastučastog oblika, sveden volumen

Izrazito otporna na promene vlažnosti vazduha

Odlično apsorbuje zvuk, pogodna za zvučnu izolaciju

Bez održavanja

Stabilizovani samoodrživi zeleni zidovi

Za opstanak zelenih zidova / zelenih instalacija od stabilizovanih biljaka, nije potrebna sunčena svetlost, zemljište, navodnjavanje, orezivanje, niti održavanje. Zbog prethodnog procesa stabilizacije (konzervacije i prezervacije) kroz koje prolaze, koriste se za izradu samoodrživih zelenih zidova.

Saznaj više o prednostima i ograničenjima,
cenama i kvalitetu.

Nastojimo da uvek nađemo perfektno rešenje za naše klijente

zakaži sastanak

Nudimo mogućnost da na sastanku dobijete stručne savete i odgovore, da zajedno prođemo kroz moguće opcije rešenja za Vaš projekat, kao i da pogledate materijale uživo. Verujemo da će koncept sastanka u HATCH HUB-u, prvom specijalizovanom centru za arhitekturu i dizajn enterijera, biti neobično lepo iskustvo za Vas. U nastavku saznajte i zašto.