ZELENO. KREATIVNO. EKOLOŠKI.

ZELENI ZIDOVI OD PROVANSA MAHOVINE

ZELENI ZIDOVI OD PROVANSA MAHOVINE - EKSKLUZIVNO. SOFISTICIRANO. UMIRUJUĆE.

SOFISTICIRANI RELJEFI – PROVANSA ZELENI ZID

Zeleni zidovi od Provansa mahovine bude sva čula – osetite i dodirnite Provansu u Vašem enterijeru.

Poznata kao Provansa mahovina, iz iste familije kao polarna mahovina (Leucobryacae), takođe jastučastog oblika, raste u šumama Francuske na kiselim zemljištima. Zbog ‘čupavije’ teksture u odnosu na polarnu mahovinu, izuzetno je sofisticirana i mekana na dodir.

Provansa mahovina je tamno zelene boje sa blago prošaranim zelenim ‘pramenovima’, jastučastog oblika zbog kojih se koristi za postizanje 3D efekta. Zahvaljujući umirujućem i prirodnom izgledu, savršena je za ‘mirne’ prostorije poput kancelarija, ordinacija, prostorija za odmor, spa & wellness.

Jedna od dosta korišćenih vrsta za ekskulzivne i sofisticirane ambijente. Zeleni zidovi od Provansa mahovine stvaraju potpuno prirodnu atmosferu, a idealna je i za kombinovane zelene zidove u sastavu sa drugim vrstama mahovina i listovima / cvetovima. Izuzetno dobro se kombinuje sa drvetom, kamenom, metalom, staklom ili sličnim hladnim materijalima.

Može se koristiti za vertikalno ozelenjavanje na zidovima, dekoraciju nameštaja, ozelenjanjavanje plafona, u vidu zelenih slika u ramovima. Mogućnosti za primenu ove mahovine su širokog spektra. U enterijerima se koristi u vidu stabilizovane mahovine, čime se zadržava njen svež izgled, mekoća i sprečava rast.

Za opstanak zelenih zidova / zelenih instalacija od Provansa mahovine nije potrebna sunčena svetlost, zemljište, navodnjavanje, orezivanje. Zbog prethodnog procesa stabilizacije (konzervacije i prezervacije) kroz koji prolazi, koristi se za izradu samoodrživih zelenih zidova. Ukoliko nisu idealni uslovi u pogledu vlažnosti vazduha u prostoriji, ovlaživači vazduha mogu pomoći u popravljanju mikroklime prostorije, a pozitivno će uticati na održavanje povoljnih uslova za mahovinu. Provansa mahovina se preporučuje u prostorijama gde je intezivnije grejanje/hlađenje jer bolje podnosi smanjenu vlažnost vazduha. Ipak, treba napomenuti da u prostorijama gde je vlažnost vazduha konstantno ispod 30% ne savetujemo instalaciju polarne mahovine.

Više o karakteristikama mahovine, prednostima i ograničenjima možete pročitati na stranici PREDNOSTI I OGRANIČENJA.

INSPIRACIJA

ZAPOČNITE VAŠ PROJEKAT VEĆ DANAS.
KONTAKT