moss indoors

Akustični paneli od mahovine za bolju zvučnu izolaciju

Od udobnih stanova do kancelarijskih prostora, estetska privlačnost enterijera igra ključnu ulogu u ambijentu. Da li postoji način da se kombinuje estetika i funkcionalnost, ako govorimo o zvučnoj izolaciji? U ovom blogu otkrijte izvanredan spoj prirode i inovacije – akustični zidni paneli od mahovine.

Šta su akustični paneli od mahovine?

Akustični paneli od stabilizovane mahovine nisu samo dekorativni paneli koje ćete postaviti na zidove, oni imaju i akustična svojstva –  snagu upijanja zvuka kada govorimo o zvučnoj izolaciji. Sa težinom od samo oko 5 kg/m², praktičan su izbor za različite enterijere i mogu se postaviti na sve vrste zidova u enterijeru.

akustični paneli
akustični paneli od mahovine u kancelariji

Šarm i efikasnost akustičnih panela od mahovine

 

Za razliku od konvencionalnih opcija, akustični paneli od mahovine su prekriveni prirodnom stabilizovanom mahovinom, koja ne samo da podiže estetsku vrednost prostorije, već nudi i višestruke prednosti:

Prirodni prečišćivači vazduha: Mahovine prirodno prečišćavaju vazduh. One efikasno poboljšavaju kvalitet vazduha, čineći vazduh u prostoriji zdravijim.

Nulto održavanje: Ovi zeleni zidni paneli ne zahtevaju održavanje – što ih čini odličnim izborom za one koji traže samoodrživa rešenja.

Dugotrajnost: Uz optimalne uslove klime u prostoriji, ovi paneli mogu da traju i do 10 godina!

Različite akustične vrednosti: U zavisnosti od vrste mahovine  na panelima i površine zida koju pokrivaju paneli, nude različite akustične osobine.

Na primerima ispod prikazane su različite akustične vrednosti u odnosu na vrste mahovina na panelima:

Akustični paneli od mahovine u svojstvu zvučne izolacije

 

Kada je reč o akustici prostorija,akustični paneli od mahovine su se stvorili kao dobro rešenje sa više različitih benefita . Razmotrimo kako poboljšavaju naše slušno iskustvo?

 

Prirodna apsorpcija zvuka

 

Mahovina, kao biljka koje je u celosti pokrivena sopstvenom lisnom masom (za razliku od drugih biljaka), prirodno upija zvučne talase. Kada zvučni talasi naiđu na akustični panel od mahovine, apsorbuju se, sprečavajući odjek i smanjujući ukupan nivo buke u prostoru.

 

Raznolikost jednaka raznovrsnosti

 

Različite vrste mahovine imaju različita akustička svojstva. Kombinacijom različitih vrsta mahovine, ovi paneli se mogu prilagoditi specifičnim potrebama za zvučnu izolaciju prostora. Bilo da je u pitanju stambeni ili poslovni prostor, akustični paneli od mahovine mogu se postaviti tako da poboljšaju zvučnu izloaciju.

 

Osim zvučne izolacije: poboljšanje kvaliteta zvuka

 

Ne radi se samo o prigušivanju neželjene buke. Zidni paneli od mahovine takođe mogu poboljšati kvalitet zvuka u prostoru. Efikasnim smanjenjem odjeka, oni obezbeđuju jasnije razgovore i bolje slušno iskustvo, bilo na sastancima, skupovima ili čak dok uživate u muzici.

 

Zeleno rešenje za akustične izazove

 

Tradicionalna rešenja za zvučnu izolaciju se često oslanjaju na sintetičke materijale, koji, iako efikasni, nisu uvek u skladu sa ekološkim inicijativama. Akustični paneli od mahovine, s druge strane, nude održivu alternativu. Oni ne samo da pružaju kontrolu zvuka, već su i ekološki proizvod.

 

Idealni za svaki prostor

 

Bilo da ste vlasnik stana / kuće koji želi da ulepša svoju dnevnu sobu ili kompanija koja ima za cilj da obezbedi povoljno okruženje za svoje zaposlene, akustični paneli od mahovine su game-changer. Od privatnih domova do korporativnih kancelarija, njihova prilagodljivost je bez premca.

akustični zidni paneli od mahovine
stabilizovana mahovina za zvučnu izolaciju

Akustični paneli od mahovine u kancelarijama kompanije PPS

 

U kancelarijama kompanije PPS u Beogradu, akustični paneli od mahovine postavljeni su u cilju smanjenja eha i upijanja zvuka. Suočeni sa izazovom smanjenja buke iz susednih kancelarija, kompanija se odlučila za ove zelene akustične panele. Kombinacijom četiri vrste mahovine, od kojih svaka ima različita akustična svojstva, klijenti su želeli da poboljšaju zvučnu izolaciju, ali i da uživaju u prelepom prelazu zelenih nijansi, stvarajući mirniji radni prostor inspirisan prirodom.

Pravougaoni paneli, postavljeni vertikalno, dodali su dubinu i karakter zidovima kancelarije. Osim toga, kompanija je podržala i pristup „zelenog brendiranja“, sa njihovim logotipom izrađenim od stabilizovanih mahovina. Rezultat? Prijatno okruženje, i kod klijenata i kod zaposlenih.

logo od mahovine pps
zidni paneli od mahovine

Zašto akustični paneli od mahovine?

 

Spoj prirode i modernih enterijera je trend koji osvaja svet, a stigao je i na naše prostore. Akustični paneli od mahovine se uklapaju u ovaj pravac, nudeći neuporedive estetske i funkcionalne prednosti. Za kompanije i pojedince, oni predstavljaju ulaganje u udobnost, estetiku i dobrobit onih koji koriste prostor.

U svetu u kome se svaki ugao betonira, unošenje prirode u enterijere nikada nije bilo važnije. Akustični paneli od mahovine su više nego samo trend dizajna; oni su održiv izbor za budućnost. Uz prednosti koje se kreću od poboljšanja akustike do prečišćavanja vazduha, vreme je da se okrenemo ovakvim zelenim rešenjima.

Related Blogs

dizajn enterijer novi sad erste
stabilizovana mahovina cena
zelena stolica od drveta i mahovine