moss indoors

Zelena stolica: umetnički dodir prirode za Vaš enterijer

Ako ste ikada razmišljali o mogućnosti da se Vaš unutrašnji nameštaj  stapa sa prirodom, Zelena stolica od stabilizovane mahovine je tu da zaokupi vašu maštu. Prava poslastica za oči — jedinstveni spoj umetnosti i prirode. U svetu gde je održivi, ekološki prihvatljiv dizajn više od trenda, jedinstveni umetnički predmeti utiru put zelenijoj budućnosti. Zelena stolica nije samo komad nameštaja već dizajnerski pečat.

Poslednjih godina dizajn enterijera je svedok fascinantne evolucije, sa sve većim akcentom na održivosti, elementima inspirisanim prirodom i jedinstvenim umetničkim delima. U ovom blogu govorimo o kreaciji koja osvaja dizajnere i razne vrste prostora.

zelena stolica od drveta i mahovine
zelena stolica mahovina i sukulenti

Zelena stolica – spoj nameštaja i prirode

 

Svet dizajna enterijera stalno se razvija, a umetnici i dizajneri neprestano traže sledeću jedinstvenu kreaciju. Sigurno je da ne mislimo ne već viđen zeleni mebl. Zelena stolica, nastala kao spoj nameštaja i prirode, svedočanstvo je inovativnog duha dizajna. U srcu ove kreacije je stabilizovana mahovina, koja prekriva pojedine delove stolice, pretvarajući ih iz običnog nameštaja u očaravajuća umetnička dela. Stabilizovana mahovina, osim na zelenim zidovima, našla je primenu i na komadnom nameštaju.

 

Zašto je Zelena stolica više od običnog komada nameštaja?

 

Za mnoge je stolica samo funkcionalna stvar. Ali za pronicljivo oko, Zelena stolica nudi mnogo više. Služi kao odraz ljubavi prema prirodi, umetnosti i jedinstvenoj estetici enterijera.

Magnet za ljubitelje umetnosti i dizajnere enterijera

 

Dizajnere enterijera koji traže dašak neobičnog i klijente koji žele da daju umetnički dodir svojim prostorima sve više privlače ovaj komad. Za kompanije koje naglašavaju svoju ekološku odgovornost i zeleni brend, Zelena stolica predstavlja simbol posvećenosti prirodi i održivosti.

zelena stolica u prirodi
Izvor: Pinterest
zelena stolica od mahovine
Izvor: Pinterest

Gde se može postaviti Zelena stolica?

 

Mogućnost primene Zelene stolice kao detalja je velika . Za one koji žele da unesu dodir umetnosti i prirode u svoj životni prostor, Zelena stolica je odličan izbor. Daje jedinstven i osvežavajući element životnom prostoru. Od dnevne sobe modernog ili rustičnog stana do velikih salonskih prostorija.

Kompanije koja žele da ostave nezaboravan prvi utisak mogu postaviti Zelenu stolicu u svoje prostore dobrodošlice, i na takav način pošalju poruku o umetnosti i ekološkoj svesti kao ekološki odgovorne kompanije.

Zelena stolica može stvoriti poseban ambijent u enterijerima restorana koji cene spoj umetnosti i prirode.  Izložbeni saloni nameštaja mogu da koriste Zelene stolice kao upadljive detalje, čineći da se njihovi proizvodi ističu i privlače eko-svesne i dizajnerski orijentisane kupce.  Kozmetički saloni mogu ih koristiti da dodaju dodir elegancije i jedinstvenosti u svoje prostore. Postavljanjem u izloge može se stvoriti privlačan i moćan vizuelni detalj.  Tržni centri mogu stvoriti privlačna i atraktivna mesta u skladu sa trendom modernog zelenog brenda. Bezbroj je prostora koje Zelena stolica može da učini atrkativnijima.

zelena stolica
stilska zelena stolica od mahovine

Ne, nije namenjena za sedenje!

Dok tradicionalne stolice služe primarnoj funkciji sedenja, Zelena stolica od mahovine krši ovu konvenciju. Njena uloga nije u funkcionalnom sedenju, već se ogleda kroz detalj u prostoru koji mami poglede. Njena primarna funkcija je da oduševljava čula, izaziva radoznalost i daje enterijeru umetničku notu.

 

Zelena stolica od mahovine je za one koji žele da spoje granice između prirodnog sveta i umetnosti koju je stvario čovek. Njen jedinstveni koncept i dizajn namenjen je onima koji žele da podignu svoj enterijer u carstvo gde nameštaj inspiriše.

Bilo da ste dizajner enterijera koji želi da da umetnički dodir svojim projektima, vlasnik privatnog ili komercijalnog prostora, Zelena stolica je zadivljujući izbor koji će ostaviti trajan utisak .

 

Zelena stolica kao samoodrživi komad

 

Neko bi se mogao zapitati: „Kako ovi komadi zadržavaju svoj prirodni šarm, a nije ih potrebno održavati?“ Odgovor leži u procesu stabilizacije kroz koje biljke prolaze, pre postavke na stolicu. Kao takve, ne rastu, ne menjaju oblik, ne zalivaju se… Jednostavno su u potpunosti samoodržive. Proces stabilizacije ne samo da čuva njihovu živopisnu zelenu nijansu, već i osigurava da ostanu mekane na dodir, stvarajući osećaj sveže mahovine.

Related Blogs

dizajn enterijer novi sad erste
stabilizovana mahovina cena
akustični paneli od mahovine u kancelariji