moss indoors

Mahovina na zidu: Zen & Luxury

Zelena boja pozitivno utiče na osećaj smirenosti i spokoja. Mahovina na zidu stvara bujnu i umirujuću okolinu, stvara Zen. Tekstura i prirodni oblici mahovine daju dubinu i interesantnost prostoru, stvarajući osećaj harmonije i ravnoteže.

Zen i Luxury su dva koncepta koja na prvi pogled mogu izgledati u suprotnosti jedan sa drugim. Zen naglašava jednostavnost, minimalizam i prirodne materijale, dok je Luxury  povezan sa raskošom, ekstravagancijom i skupim materijalima. Međutim, moguće je kombinovati ova dva koncepta u dizajnu enterijera kako bi se stvorio harmoničan i elegantan prostor koji poziva na opuštanje i spokoj.

 

Kako spojiti ZenLuxury?

Jedan od ključeva za postizanje Zen & Luxury stila je fokusiranje na kvalitet a ne na kvantitet. Umesto previše elemenata, izaberite nekoliko luksuznih i dobro izrađenih komada. Na primer, visokokvalitetna kožna sofa, prelepo izrađen sto za kafu ili umetničko delo može stvoriti luksuznu atmosferu uz zadržavanje osećaja jednostavnosti.

Drugi način je korišćenje prirodnih materijala. Izaberite materijale kao što su kamen, mahovina, drvo i prirodna vlakna poput lana ili pamuka. Ovi materijali unose toplinu, teksturu i osećaj smirenosti u prostor.

A u kupatilu?

 

Kada je u pitanju kupatilo, postoji nekoliko načina za postizanje Zen & Luxury stila. Jedan od načina je fokusiranje na ekskluzivne materijale kao što su mermer, granit ili vrhunska keramika u kombinaciji sa luksuznim detaljima i zelenim zidom.  Ovakva kombinacija daje luksuzni izgled ali i stvara dodir sa prirodom.

Za kreiranje Zen & Luxury kupatila, neophodno je fokusirati se na detalje. Na primer, kada za kupanje u japanskom stilu ili luksuzni tuš u kombinaciji sa prirodnim elementima poput bambusovog otirača, zelenog zida ili drvene stolice može dodati teksturu i svežinu prostoru. Jedan od načina za postizanje Zen & Luxury kupatila jeste fokus na stvaranje atmosfere nalik Spa.

Uključivanje Zen & Luxury stila u projekat enterijera zahteva pažljivu ravnotežu materijala, tekstura i boja. Koristeći visokokvalitetne materijale, fokusirajući se na jednostavnost i obraćajući pažnju na detalje, moguće je stvoriti prostor koji istovremeno deluje luksuzno i umirujuće. Ekskluzivni materijali i zidovi od mahovine mogu se koristiti za postizanje Zen & Luxury  stila. Ključno je da se fokusirate na stvaranje atmosfere nalik Spa koja promoviše opuštanje i spokoj.

mahovina na zidu zen luxury

Postavljanje zelenog zida od mahovine u kupatilo odličan je način za integrisanje prirodnih elemenata u dizajn enterijera. Zid od mahovine može pružiti jedinstven i sofisticiran dodir svakom prostoru, a kada se koristi u kupatilu, može stvoriti opuštajuću i spa atmosferu.

Zen & Luxury kupatilo i mahovina na zidu

Za kreiranje sofisticiranog i luksuznog dizajna kupatila koristeći mahovinu na zidu, potrebno je stvoriti besprekornu vezu između prirodnih elemenata i luks detalja. Upravo takav jedan projekat u enterijeru stana u Novom Sadu potpisao je studio JL Interiors, a mi smo sa uživanjem pristupili dizajnu i kreiranju zelenog zida koji je upotpunio projekat.

Za izradu ovog zelenog zida korišćene su tri vrste mahovine različitih tekstura i sličnih nijansi, koje su izdržljive, dugotrajne i ne zahtevaju održavanje. Kada smo birali listove i cvetove koji dopunjuju ovaj zeleni zid, uzimali smo u obzir veličinu i oblik, nijanse, volumen kao i idealnu poziciju. Različite vrste listova daju delikatniji i naturistički osećaj stvarajući umirujuću atmosferu, a cvetovi lavande su pravi relax koji upotpunjuje celokupni doživljaj.

Luksuzni luster iznad jacuzzi-a je naglašena vertikala koja svetlom upotpunjuje zeleni zid, a raskošnim izgledom čitav prostor. Ovakva rasveta stvara “dramatičan“ efekat, ističući teksture i boje zelenog zida.

Mahovina na zidu je odličan način stvaranja sofisticiranog dodira kupatilu.

Mahovina na zidu kupatila uz neprocenjive Zen & Luxury osećaje u toploj kupki 

 

Kupanje u jacuzzi-u dok gledate u mahovinu na zidu može biti neverovatno opuštajuće i terapeutsko iskustvo. Prirodni elementi zida od mahovine u kombinaciji sa toplom vodom iz jacuzzi-u stvaraju spokojnu i umirujuću atmosferu.

Poznato je da zelena boja pozitivno utiče na osećaj smirenosti i spokoja, što je čini savršenom bojom za upotrebu u kupatilu. Mahovina na zidu stvara bujnu i umirujuću okolinu za đakuzi. Tekstura i prirodni oblici mahovine takođe mogu dodati dubinu i interesantnost prostoru, stvarajući osećaj harmonije i ravnoteže.

Dok tonete u toplu kupku jacuzzi-a, možete pustiti da se Vaše brige i stres tope. Mehurići nežno masiraju mišiće, pružajući olakšanje od napetosti i bolova. Mahovina na zidu pruža osećaj povezanosti sa prirodom, omogućavajući Vam da se osećate uzemljeno i usredsređeno.

Dok gledate u zid od mahovine, možda ćete primetiti zamršene šare i teksture mahovina i lišća. Možda ćete osetiti čuđenje i uvažavanje lepote prirode. Kombinacija tople vode, umirujuće zelene boje i prirodnih elemenata zida od mahovine može stvoriti zaista impresivno i “podmlađujuće“ iskustvo.

Ako želite da u svom kupatilu stvorite atmosferu nalik spa centru, ugradnja zida od mahovine može biti odličan način da to učinite.

Related Blogs

dizajn enterijer novi sad erste
stabilizovana mahovina cena
akustični paneli od mahovine u kancelariji