moss indoors

Zeleni zid Erste banka – impresivna welcome zona

Zašto je zeleni zid u Erste banci tako poseban?

Jedan od naših projekata koji je sasvim sigurno zaslužio više reči je zeleni zid u enterijeru Erste banke u Beogradu. Izazivajući velike impresije kod korisnika, ni mi kao tvorci nismo ostali “imuni“ na tu činjenicu. U ekskuluzivno opremljenom enterijeru filijale, zeleni zid predstavlja pravu welcome zonu i fokalnu tačku u prostoru. Erste banka se istinski potrudila da svojim klijentima i zaposlenima pruži komfor i učini prijatan boravak u enterijeru, a zeleni zid nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Kada smo 2020.godine dizajnirali i izveli ovu zelenu oazu, predvideli smo da će sigurno pružiti dinamiku prostoru i uticati na dodatnu estetsku vrednost. Ono što nismo predvideli je to da će nam se i dan danas javljati korisnici, prolaznici, pa i drugi klijenti, sa rečima hvale i željom da i oni imaju bar sličan zeleni zid. Upravo ti izazvani osećaji kod ljudi su nešto što daje dodatnu vrednost ovoj kreaciji, a nama potvrdu da je velika i istinska posvećenost jedini i pravi put u našem pristupu.

erste-banka-zeleni-zid

Dizajn i kompozicija zelenog zida

Od početnih skica do relazacije prožimala se ideja o dinamičnosti zelenog zida, koji će iz svih vizura imati trodimenzionalni karakter. Zbog svoje specifičnosti i konkavnog oblika koji prati kružne oblike nameštaja i rasvete, trebalo je postići volumene i 3d karakter koji će biti istaknut iz svih različitih vizura.

Došli smo do rešenja istaknutih reljefa, koji daju dinamiku i volumen zidu, a ujedno prave i svetlije i tamnije osenčene delove. 3d reljefi prate talase koji prožimaju celu zelenu površinu. Talasi dominiraju čitavom površinom od 16 m², a različitost talasa se ogleda u korišćenju drugačijih oblika i tekstura mahovine. Posebno se vodilo računa da prelazi boja talasa budu svedeni, jer su osim mahovina korišćeni i stabilizovani narandžasti cvetovi različitih vrsta. Upravo ovi cvetovi su dodatni akcenat i najveći kontrast kada je u pitanju boja.

Razigranost i različitost elemenata, a sa druge strane svedenost i elegancija je spoj koji smo uspeli da postignemo, što je sa dizajnerske tačke gledišta pravi izazov.

Related Blogs

dizajn enterijer novi sad erste
stabilizovana mahovina cena
akustični paneli od mahovine u kancelariji