moss indoors

Zeleni zidovi u Energy Net poslovnom prostoru

Sa velikim zadovoljstvom kreirali smo neobične zelene zidove od stabilizovanih mahovina i biljaka za potrebe poslovnog prostora kompanije Energy Net. Ovaj projekat je pozvao na kreativnost, a mi smo sa uživanjem pristupili dizajnu i formi koja prati brend kompanije. Zidovi od mahovine su uneli prirodu u zatvoren prostor, stvarajući umirujuću atmosferu. Bujne, zelene nijanse mahovine  čine prostor privlačanijim i potpunijim. Razumemo koliko je važno stvoriti prostor koji je istovremeno primamljiv i inspirativan. Zid od mahovine je idealan dodatak svakoj kancelariji, a mi smo ponosni što smo bili deo ovog projekta.

U nastavku pročitajte više o ovom projektu.

FORMA I POZICIJA ZELENIH ZIDOVA U PROSTORIJAMA ENERGY NET-A

 

Prolazeći kroz hodnike objekta čiji centralni deo čini atriujm, koji kao takav daje dinamiku i prirodnu svetlost centralnom delu objekta, fokalne tačke čine zeleni zidovi kružnog oblika, na prvom i drugom spratu poslovnog prostora. Sagledivost zelenih zidova je moguća iz svih pravaca i sa svake strane hodnika koji okružuju atrijum, što daje još veću dozu interesantnosti i pojačava osećaj prirode.

Forma zelenih zidova prati formu brenda kompanije Energy Net, krugovi od stabilizovanih mahovina i biljaka daju okvir tekstovima koji nose jake poruke.

„Menjamo svet šireći krug dobre energije„

„Sve je moguće. Životni i radni prostor po meri čoveka, u skladu sa prirodom„

Upravo ove poruke kao centralni tekstovi u zelenim krugovima daju višeslojnost doživljaju koji imate dok ih posmatrate.

zeleni zidovi energy net novi sad

DIZAJN ENERGY NET ZELENIH ZIDOVA

 

Razigranost zelenih zidova postignuta je kombinacijom različitih vrsta mahovine, različitih nijansi zelene boje, kao i različitih tekstura. Za veću izražajnost volumena i postizanje akcenata na detaljima, ovoj razigranoj kombinacji mahovina dodali smo i stabilizovane listove i cvetove, koji su takođe različitih nijansi zelene boje. Ove krugove možemo slobodno nazvati eksplozijom zelenih boja koja privlači poglede i posetilaca i zaposlenih, i to iz svih pravaca.

Kružno postavljene mahovine u organskim oblicima i nepravilnim završecima u unutrašnjosti krugova, čine ove zidove naturalističkim, prirodnim – što zapravo i jesu, jer svaki zeleni zid koji kreiramo potekao je iz prirode i sačinjen je isključivo od prirodnih mahovina i biljaka.

ZELENI ZID KAO MIKROAMBIJENT ZA OKUPLJANJE I NEIZOSTAVAN ELEMENT ZA FOTOGRAFIJU

 

Ne možemo a da ne pomenemo da deo u prostoru koji ima zeleni zid postaje mikroambijent koji mami interakciju, druženje, okupljanje, kamere i događaje. Sasvim sigurno daje posebnu notu kadrovima, a širi i energiju prirode sa kojom čovek ima neraskidivu vezu.

Fotografije: Energy Net

Related Blogs

dizajn enterijer novi sad erste
stabilizovana mahovina cena
akustični paneli od mahovine u kancelariji