moss indoors

Zid od mahovine donosi spoljašnost enterijerima

Zid od mahovine – spokoj i obilje elegencije

Kada su u pitanju enterijerske biljke, postoji vrlo mali izbor dizajnerskih biljaka koje mogu da pariraju umirujućem uticaju mahovine, a da istovremeno pružaju ekskluzivnost prostoru. Zašto zid od mahovine?

Kao jedna od najstarijih biljaka u prirodi, mahovina inspiriše na spokoj i obilje elegancije. I to je ono što zidove od mahovine  čini visoko cenjenim dizajnerskim sredstvima u svakom komercijalnom projektu. Zajedno sa uvođenjem moćne doze bogate i osvežavajuće privlačnosti ambijentu, zid od mahovine unosi spoljašnjost, „dramatičnost“ i dinamiku  u prostor. Ovo su upečatljivi biofilni dizajnerski elementi koji integrišu prirodne materijale, boje i forme u arhitekturu i nude dobrobiti svim korisnicima prostora. Umirujući, prirodni „tepih“ u boji koja najviše podmlađuje, zid od mahovine jednostavno poziva sve da se dodirne i čini prostor zadovoljavajućim i umirujućim, stvaraju prijatnu dinamiku.

Od smanjenja buke i zagađenja vazduha do ulepšavanja enterijera i čineći ih prijatnim, zidovi od mahovine mogu sve. Oni povezuju beživotne objekte sa prirodom i pružaju vredan efekat koji je ključan da ostanemo fizički i mentalno zdravi, naročito u vreme pandemije i globalnog ekonomskog usporavanja gde su radna mesta postala neverovatno izazovna, a nivoi stresa na vrhuncu svih vremena. U takvim zabrinjavajućim vremenima, zid od mahovine bi mogao da bude ključan u stvaranju okruženja koje je utešno, manje stresno i prijatnije. I to ne samo okruženja kancelarija, stanova, već i bolnica, restorana, centara za starije osobe, rehabilitacionih ustanova, maloprodajnih objekata i još mnogo toga gde zidovi od mahovine pružaju deo prirode, osećaj blagostanja i isceliteljske moći.

Zid od mahovine je napravljen korišćenjem prave, prirodne mahovine koja je očuvana tehnološkim procesima stabilizacije, i kao takva ne zahteva zemlju / supstrat, sunčevu svetlost, orezivanje, zalivanje ili orošavanje bilo koje vrste. Ovi tehnološki  procesi osiguravaju da mahovina miruje i da zadrži svoje osvežavajuće zelene nijanse i meku teksturu godinama bez održavanja. Zidovi od mahovine nude i ekološke prednosti kao što su upijanje isparljivih organskih jedinjenja i prigušivanje zvuka u okruženju… Imaju snažan biofilni efekat i pružaju merljive fizičke i psihološke koristi. Od smanjenog nivoa stresa do poboljšane kreativnosti, povećane produktivnosti do dubljeg osećaja sreće, možete računati na zelene zidove koji će apsolutno transformisati izgled i osećaj vašeg prostora.

Od logotipa do zidova, okvira do natpisa, dekorativnog nameštaja, sa mahovinom možete kreirati skoro sve. Onia nikada neće propustiti da ostavi utisak uzvišenosti. Jedna od najboljih stvari u vezi sa zidovima od mahovine je to što ne zahtevaju nikakvo održavanje – nema troškova održavanja. Potrebna je jednokratna investicija za izradu i instalaciju sa kojom dobijate dugoročno osvežavajuć, privlačan, prirodni prostor, visoko kotiran u dizajnu enterijera.

Ovo drevno, misteriozno čudo prirode ne samo da čini enterijere visokoklasnim , već udahnjuje život ambijentu. Zid od mahovine daje drugačiju dimenziju svakom unutrašnjem prostoru. Oni unose spoljašnjost unutra i pružaju prostoru neuporedivu lepotu i šarm svojom neverovatnom vizuelnom privlačnošću i brojnim zdravstvenim prednostima. Instalirajte zid od mahovine u svom prostoru i gledajte kako vas osmehuje iz dana u dan.

zid od mahovine

Zid od mahovine kao ključna komponenta savremenog enterijera

Zid od mahovine postao je ključna komponenta savremenog enterijerskog dizajna, donoseći višestruke prednosti koje čine njihovu primenu ne samo estetski, već i funkcionalno opravdanom. Njihova izuzetna sposobnost da transformišu unutrašnji prostor u oazu spokoja i elegancije čini ih nezamenjivim dodatkom koji nadmašuje tradicionalne dekoracije.

U suštini, zidovi od mahovine nisu samo dekoracija; oni su holističko rešenje koje ujedinjuje estetiku, zdrav pristup i održivost. Njihova sposobnost da transformišu prostor u iskustvo koje pozitivno utiče na korisnike čini ih neprocenjivim dodatkom svakom enterijeru. Ovaj izuzetno efikasan način unapređenja prostora inspiriše i umiruje, čineći ga savremenim i funkcionalnim, a istovremeno odražava visok nivo brige o okolini i blagostanju ljudi.

Related Blogs

dizajn enterijer novi sad erste
stabilizovana mahovina cena
akustični paneli od mahovine u kancelariji