moss indoors

Zeleni zidovi @ Roche Beograd

SINERGIJA AUTOHTONOG I ALOHTONOG

“Genius loci“ kao duh mesta, sinergija autohtonog i alohtonog. Upravo to opisuje ovaj neobičan zeleni zid koji smo kreirali za švajcarsku kompaniju Roche. Srpsko i svetsko, tradicionalno i moderno. Pšenica kao simbol Srbije, izvor hrane. Zeleno kao hrana za dušu, ideologija, lifestyle. Zeleni zidovi kao moderni način ozelenjavanja enterijera.

Ovo je zeleni zid koji priča svoju priču. Umirujuć i dinamičan. Po svojoj nameni predviđen za relaksaciju zaposlenih, smešten na zidu u okviru zone za odmor u prostorijama kompanije Roche u Beogradu. Istovremeno, zeleni zid koji upotpunjuje enterijer, sa velikom pažnjom u selekciji vrsta mahovina i boja cvetova.

RELJEFI OD MAHOVINE I BEŽ CVETOVI

Ono što daje dinamiku ovom zelenom zidu su izraženi reljefi od mahovine, koje smo ručno modelovali u dominatnim pravcima koji se pružaju, uz uklapanje sa ostalim elementima na zidu. Reljefi od Ravne mahovine prožimaju zeleni zid i daju posebnu izražajnost, a posebno utiču na igru svetla i senke. Na ovaj način, Ravna mahovina koja nema 3d karakter uspela je da postane 3d. Celu kompoziciju upotpunjuju Polarna i Provansa mahovina, sa svojim drugačijim teksturama, formama i bojama zelene.

Naglašavanje pravaca reljefa, ali i postizanje kontrasta postignuto je dodavanjem stabilizovanih cvetova i stabilizovanih listova. Bež boja cvetova, različitih vrsta (Triticum, Typha…) svaršeno se uklapa u ostale boje enterijera, a savršeno pravi i kontrast sa dominantnom zelenom.

Na ovoj zelenoj oazi postigli smo razigranost, dinamčnost i autentičnost. A ona kao takva mami poglede i ne ostavlja ravnodušnim.

Svaki naš zeleni zid priča svoju priču. Zato je svaki poseban!

Related Blogs

dizajn enterijer novi sad erste
stabilizovana mahovina cena
akustični paneli od mahovine u kancelariji