moss indoors
ZELENO. KREATIVNO. EKOLOŠKI.

FLUSH ZELENI ZIDOVI 

PRAVI IZBOR ZA DISKRETNO OZELENJAVANJE ENTERIJERA

DISKRETNOST KOJA BUDI SVA ČULA – FLUSH ZELENI ZID

Hypnum sp.,najrasprostranjenija je vrtsa mahovine i raste u gotovo svim delovima sveta, na stenama, zidovima, drveću. Izuzetno je otporna vrsta na različita zagađenja i uspeva u različitim sredinama, a dobro se adaptira i na unutrašnje okruženje.

Vrste mahovine iz familije Hypnaceae mogu se koristiti kako za monolitne zelene zidove izrađene samo od ovih vrsta mahovina, tako i za podlogu u kombinaciji sa drugim vrstama mahovine. Diskretne je teksture i izrazite mekoće. Može se reći da najviše podseća na livadsku travu, pa je idealna za postizanje diskretnih prirodnih efekata u enterijeru.

Flush zeleni zidovi stvaraju potpuno prirodnu atmosferu u enterijeru, nešto diskretniju u odnosu na irvasovu i polarnu mahovinu.

Za opstanak zelenih zidova / zelenih instalacija od ravne mahovine nije potrebna sunčena svetlost, zemljište, navodnjavanje, orezivanje. Zbog prethodnog procesa stabilizacije kroz koji prolazi, koristi se za izradu samoodrživih zelenih zidova. Ukoliko nisu idealni uslovi u pogledu vlažnosti vazduha u prostoriji, ovlaživači vazduha mogu pomoći u popravljanju mikroklime prostorije, a pozitivno će uticati na održavanje povoljnih uslova za mahovinu. Ipak, treba napomenuti da u prostorijama gde je vlažnost vazduha konstantno ispod 30% ne savetujemo instalaciju ravne mahovine.

Više o karakteristikama mahovine, prednostima i ograničenjima možete pročitati na stranici PREDNOSTI I OGRANIČENJA.

INSPIRACIJA

ZAPOČNITE VAŠ PROJEKAT VEĆ DANAS.
KONTAKT